Na úvodní stránku





Zajímavosti


Zemřel Otakar Leiský

Zemřel Otakar Leiský – nestor ochrany přírody v České republice a iniciátor záchrany huculských koní

TAMeK

30.04.2020

Zajímavosti

Přečteno: 1267

Komentářů: 0


Skautský den

Zájem o skauting je v Česku dlouhodobě velmi vysoký. Za posledních deset let vzrostl počet skautek a skautů o polovinu a Junák – český skaut, největší výchovná organizace pro děti a mládež v zemi, se tak stal jednou z nejrychleji rostoucích národních skautských organizací v Evropě i na světě. Aktuálně je skautů a skautek v Česku 67 959. A stejně jako před stoletím jsou i dnes díky skautské výchově připraveni na výzvy i krizové situace.

TAMeK

27.04.2020

Zajímavosti

Přečteno: 1074

Komentářů: 0


Uklízet Česko se vyplácí! Dobrovolníci nalezli poklad nedozírné ceny

Na místě odstraněné černé skládky nalezli dnes dobrovolníci poblíž Štěchovic poklad nedozírné hodnoty...

TAMeK

19.04.2017

Zajímavosti

Přečteno: 1488

Komentářů: 0


Sociální klinika startuje benefiční šňůru přednášek a kurzů pro veřejnost s názvem Magie vztahů

Sociální klinika startuje sbírku Magie vztahů, šňůru přednášek a workshopů na podporu dostupné terapie v České republice.

TAMeK

05.04.2017

Zajímavosti

Přečteno: 1514

Komentářů: 0


Benefiční cestovka do Malého Tibetu slaví 10 let

Díky dlouhodobým vazbám s komunitou Malého Tibetu, nabízí organizace Brontosauři v Himálajích možnost zažít Himálajskou kulturu autenticky, originálně a osobně.

TAMeK

18.01.2017

Zajímavosti

Přečteno: 1561

Komentářů: 0



Světový rekord v potápění nevidomých

V penězích se netopíme, klidně se však potopíme!

TAMeK

28.11.2016

Zajímavosti

Přečteno: 1535

Komentářů: 0


Světové organizace na ochranu zvířat apelují na českou politickou reprezentaci, aby přijala zákon rušící kožešinové farmy

Předseda výboru pro životní prostředí Robin Böhnisch a předseda zemědělského výboru Jaroslav Faltýnek obdrželi otevřený dopis od Aliance za módu bez kožešin (Fur Free Alliance), mezinárodní koalice sdružující 39 organizací na ochranu zvířat, které zastupují miliony příznivců po celém světě. Podle ochránců zvířat by se Česká republika měla připojit k Evropě, pro kterou je důležité welfare zvířat, a přijmout navrhovanou změnu zákona, jež ukončí krutou praxi chovu kožešinových zvířat.

TAMeK

03.11.2016

Zajímavosti

Přečteno: 1666

Komentářů: 0


Brontosauři v Himálajích -- jediná česká neziskovka spolufinancovaná 14. Dalajlámou

Dalajláma přijíždí do české republiky příští měsíc a to je důležitá příležitost k připomenutí odkazu přátelství Václava Havla a Dalajlámy. Jejich první setkání vyslalo do světa silnou zprávu o lidských hodnotách i tom, za jakými hodnotami Češi stojí. Neziskovka Brontosauři v Himálajích chce přispívat k tomuto odkazu podporou vzdělávání v Malém Tibetu a co nejužším propojení Čechů a tamních obyvatel -- "jsem přesvědčen, že je spoustu věcí, jak se můžeme vzájemně inspirovat" říká předseda neziskovky Jiří Sázel.

TAMeK

25.10.2016

Zajímavosti

Přečteno: 1650

Komentářů: 0


Legendy rapu a hardcore odmítají kožešinové farmy

Vladimir 518, Repelent SS, Skywalker či Presento, to je unikátní spojení hardcore a hiphopové scény v boji za zákaz chovu tzv. kožešinových zvířat na území České republiky.

TAMeK

28.07.2016

Zajímavosti

Přečteno: 1606

Komentářů: 0


Luxusní značka Armani přestává prodávat pravé kožešiny

Aliance za módu bez kožešin (Fur Free Alliance) je velmi potěšena rozhodnutím renomované luxusní značky Armani, která dnes oznámila, že ve svých kolekcích upouští od používání pravých kožešin. Tímto krokem společnost reaguje na rostoucí spotřebitelskou poptávku po etické a udržitelné módě.

TAMeK

08.04.2016

Zajímavosti

Přečteno: 1552

Komentářů: 0



Na kávu i s kočárkem - vyhledávaný Dětský svět v OC Forum Ústí nad Labem láká rodiny ze širokého okolí

Dvě tři hodiny jen pro sebe. Pro maminky i tatínky jedna z největších odměn, ale mnohdy také pracovní nutnost. Přes rok jim v tom pomáhá oáza bezstarostného hraní, zábavy i zvídání pro děti v OC Forum Ústí nad Labem. Služeb Dětského světa využívá stále více rodičů i prarodičů - potvrzuje se tím trend ze západní Evropy, kdy řada rodičů využívá podobných služeb, aby získala cenný prostor pro práci nebo obchodní schůzky. Anebo pro nákupy či zábavu. I díky tomu se do ústeckého obchodního centra Forum sjíždějí zájemci ze širokého okolí.

TAMeK

03.03.2016

Zajímavosti

Přečteno: 1540

Komentářů: 0


Dobrovolníkem může být kdokoli, být jiný je OK

Ve čtvrtek 25. února od 17 hodin se uskuteční ojedinělá akce, která přesvědčí širokou veřejnost o tom, že dobrovolníkem může být každý. Neslyšící, nevidomý i vozíčkář. Za projektem stojí INEX -- Sdružení dobrovolných aktivit, které se nejen mezinárodnímu dobrovolnictví věnuje bezmála čtvrtstoletí. Večer hrou aneb Dobrovolnictví nemá bariéry proběhne v prostorách TA KAVÁRNA v areálu Jedličkova ústavu v Praze.

TAMeK

24.02.2016

Zajímavosti

Přečteno: 1569

Komentářů: 0


Pionýři v Parlamentu

V pátek 16. 10. přijal předseda Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Jan Hamáček skupinu čtrnácti členů Pionýra a partnerské slovenské Dětské organizace Fénix. Mezi hosty byli převážně mladí dobrovolníci pracující přímo s dětmi v oddílech a klubech. Již během uvítání pan předseda všem poděkoval a vyjádřil své uznání práci pro děti.

TAMeK

23.10.2015

Zajímavosti

Přečteno: 1631

Komentářů: 0


Objevte místo, kde se v brazilské džungli tančí české lidové tance

Zní to opravdu neuvěřitelně, ale i uprostřed brazilské džungle lze najít místa s početným zastoupením českého obyvatelstva. Jejich folklorní paměť je u nich i v prostředí brazilských indiánů stále živá. Ale nebude tomu tak navěky.

TAMeK

05.06.2015

Zajímavosti

Přečteno: 1823

Komentářů: 0


Chcete cvičit jógu kvalitně, kdykoliv a kdekoliv? Podpořte na Katalyzátoru vznik webového projektu MOJE JÓGA!

Pro začátečníky je šancí, jak vstoupit do světa jógy v doprovodu těch nejpovolanějších. Pro pokročilé je příležitostí potkat se ve virtuálním prostoru nejen se svými lektory, ale také objevit lektory nové a s nimi nové jógové inspirace. Pro všechny pak vítanou možností cvičit jógu kvalitně, kdykoliv mají chuť – bez ohledu na časové možnosti, věk, otevírací dobu a dostupnost jógového studia či jiná omezení…

TAMeK

01.05.2015

Zajímavosti

Přečteno: 1684

Komentářů: 0


[1] | [2] | [3] | [4] | [5] | [6] | [7] | [8] | [9] | [10] | [11] | Následující >>>


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je úterý
19.03.2024