Na úvodní stránku





Zrušení 50% slev

Redakční poštou

2012-01-01

Pozvánky

Přečteno: 4690

Komentářů: 0


Zrušením 50% slevy na jízdu vlakem pro důchodce, které připravili ministři Miroslav Kalousek a Pavel Dobeš, bude výrazně snížena mobilita starších spoluobčanů. Ti jsou často na vlaku, jako jediném veřejném dopravním prostředku zcela závislí při cestě za lékařem či službou, která není v dosahu jejich bydliště.


Kromě razantního zdražení potravin, zvýšení cen veškerých služeb, včetně zdravotnictví, které na seniory od ledna příštího roku dopadne citelněji než na ostatní obyvatele, vezmou ministři důchodcům i poslední výhodu, kterou ještě mají. Tou je právě sleva na jízdném.
„Porovnáme-li, že zrušením slev pro důchodce získají České dráhy navíc desítky miliónů korun s tím, že jen na odměnách nejvýše postavených manažerů je ročně vyplacena obdobná částka, nelze jinak, než tento krok pojmenovat jako obludnost,“ říká hejtman Plzeňského kraje a stínový ministr dopravy Milan Chovanec.
Kalousek s Dobešem se rozhodli, že důchodci jsou zbyteční. Podle jejich pravicové logiky zatěžují rozpočet a nepřinášejí žádné příjmy a zisky. Penzisty proto ve svých kolonkách škrtli a odstavil je na vedlejší kolej. Tímto jen rozdělují společnost a popuzují ji proti sobě. Je to pokračování a recyklace cynického předvolebního sloganu Přemluv bábu. Stupeň úcty ke stáří udává stupeň kulturnosti a pravé ceny u všech národů.
 
Milan Chovanec, hejtman Plzeňského kraje a stínový ministr dopravy
 
zdroj : 
www.cssd.cz


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je úterý
19.03.2024