Na úvodní stránku





Vysokodávkovaná infuzní terapir vitaminem C v prevenci a léčbě

Redakční poštou

2013-10-01

Zajímavosti

Přečteno: 1892

Komentářů: 0


Lidský organismus si nedokáže vytvářet vitamin C, proto je třeba jej tělu dodávat. Pokud je hladina vitaminu C nízká, hrozí nebezpečí vzniku onemocnění způsobených buď oxidativním stresem, nebo chyběním vitaminu C např. pro syntézu kolagenu.


Absolutní nedostatek vitaminu C vyvolává nemoc označovanou jako kurděje (skorbut). Touto chorobou trpěli námořníci při dlouhém pobytu na moři s nedostatečným přísunem potravin s vitaminem C. Ale již při částečném, tzv. subklinickém nedostatku vitaminu C, dochází k rozvoji nebezpečných změn v těle, např. se zvyšuje koncentrace škodlivého LDL-cholesterolu, což je rizikové pro srdce a cévy, a rozvíjí se oxidativní stres, který je spoluzodpovědný za vznik chronických zánětů (např. revmatoidní artritidy), které jsou příčinou vzniku alergií, depresivních poruch, osteoporózy, opakujících se infekcí, nádorových onemocnění, ale i syndromu vyhoření a chronického únavového syndromu. Z těchto důvodů se vitamin C nyní stává součástí terapeutické protinádorové strategie v onkologii. 

Možnosti využití vysokodávkovaného vitaminu C v onkologii
 
Infuzně podaný vitamin C dokáže usmrtit některé nádorové buňky, zatímco zdravé buňky chrání. Tento selektivní účinek je ve farmakologii výjimečný, protože radio- a chemoterapie i cílená biologická léčba působí toxicky na oba typy buněk. Toto je zřejmě zásadní moment, proč navzdory nesporným pokrokům moderní onkologické léčby zůstávají pokročilá stádia nádorových onemocnění často prakticky neléčitelná.
 

Kde je infuze dostupná?
 
Infuzní terapie vitaminem C je registrovaná Státním ústavem pro kontrolu léčiv a je vázána na lékařský předpis. Lidé, kteří se domnívají, že by pro ně byla vhodná infuzní léčba či preventivní kúra, mohou kontaktovat svého onkologa či praktického lékaře, protože tuto terapii může předepsat každý lékař. Místně příslušného lékaře, který se touto terapií zabývá, lze nalézt na internetové adrese www.vitamin-c-infuze.cz.
 

zdroj: PR

Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024