Na úvodní stránku





Sextet

Redakční poštou

2013-06-27

Kultura

Přečteno: 1807

Komentářů: 0


Komedie o záludnostech života a možnostech, jak je vyřešit či alespoň změnit k lepšímu.


Chcete vědět, jestli to, co se vám narodí, bude holka nebo kluk? Ale jsou i jiné možnosti - nejste-li spokojení s tím, jak vás pánbůh stvořil, změňte to ! Ovšem ne vždy je s takovou změnou srozuměno i vaše okolí. Ale člověk si zvykne na leccos - hlavně, když se to bere s humorem.
 
Výborné obsazení v Divadle Metro - herci Zuzana Slavíková, Vladislav Beneš, Kateřina Urbanová a Martin Cikán jsou zárukou, že v divadle strávíte příjemný večer a budete se nejen dobře bavit brilantně napsanými dialogy, ale možná se i trochu zamyslíte, jak složité mohou být vztahy mezi lidmi, jakkoli jsou na první pohled jednoduché.
 
Tato výtečná polská komedie s původním názvem Romana a Julián měla v autorově režii premiéru ve Varšavě na podzim roku 2012. O půl roku později byla inscenována v Krakově. Text hry byl už přeložen i do angličtiny, španělštiny a italštiny

Krzysztof Jaroszyński

Narodil se ve Varšavě v roce 1953. Během studia polonistiky na Varšavské univerzitě byl svázán se studentským kabaretem Stodola. Od roku 1974 se stal spoluautorem legendárního satirického rozhlasového pořadu „60 minut na godzinę“ (Hodina má 60 minut) a ve druhé polovině 70. let pak členem a spoluautorem slavného kabaretu Pod Egidą (Pod Záštitou).
V 80. letech (1981-1990) tvoří společně s Janusem Gajosem  satirické duo Dwójka bez Sternika (Dva bez kormidla). Od počátku 90. let se datuje jeho práce pro polskou veřejnoprávní televizi TVP, pro niž píše a hraje asi ve 300 pořadech (Cafe Fusy, Bar-o-metr   a další). Jako autor, režisér a producent spolupracuje od roku 1998 také s celopolskou komerční televizí POLSAT, především na nejslavnějším polském televizním seriálu Daleko od noszy (doslova Daleko od nosítek).
Krzysztof Jaroszyński je neuvěřitelně činorodý člověk. Kromě množství scénářů napsal také několik knížek, režíruje. Je držitelem řady ocenění. Mimo jiné je devítinásobným držitelem ceny z Festivalu dobrého humoru v Gdaňsku.
 

Režie představení: Gustav Skála
Překlad: Igor Šebo / Ondřej Šrámek
Dramaturgie: Ondřej Šrámek
zdroj: PR

Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je sobota
20.04.2024