Na úvodní stránku





Zubní pasta ENZYMEL® Parodont, šetrná ochrana před vznikem parodontózy

Redakční poštou

2012-11-09

Různé

Přečteno: 2542

Komentářů: 0


Zubní pasta ENZYMEL® Parodont s obsahem přírodních aktivních enzymů trypsin a bromelain je vhodná ke každodenní hygieně zubů, dutiny ústní a šetrné ochraně před vznikem parodontózy. Pomáhá redukovat otoky způsobené zánětem nebo traumatem a omezuje krvácivost dásní a sliznic dutiny ústní.


Zubní pasta ENZYMEL® Parodont představuje unikátní dlouhodobě stabilní enzymový systém. Tento systém byl vyvinut českými odborníky. Výrobcem zubní pasty ENZYMEL® Parodont je česká společnost Wald Pharmaceuticals, specializující se na vývoj a výrobu hygienických a zdravotnických prostředků pro komplexní péči o dutinu ústní.
 
Význam obsažených enzymů
 
Význam aktivních enzymů trypsinu a bromelainu v komplexní péči o zuby, onemocnění parodontu a měkkých tkání dutiny ústní:
 
Trypsin a bromelain významným způsobem zlepšují lymfatickou drenáž a mikrocirkulaci krve ve tkáních a sliznicích dutiny ústní.
Trypsin a bromelain díky svým přirozeným biologickým vlastnostem příznivě ovlivňují bakteriální flóru dutiny ústní, která je při zánětech (parodontitida) a parodontóze výrazně narušená.
Trypsin a bromelain snižují schopnost bakteriálního biofilmu přilnout k zubní sklovině a ke sliznici dutiny ústní a tím omezují jeho negativní vliv na tyto tkáně.
Trypsin a bromelain mají zásadní vliv na normalizaci a udržování optimálních imunitních reakcí v dutině ústní a tím zlepšují obranyschopnost měkkých tkání včetně parodontu.
Trypsin a bromelain zvyšují antibakteriální, antivirové a antimykotické účinky tělu vlastní imunity.
Trypsin podporuje přirozený bělící účinek bromelainu.
Trypsin a bromelain mají vysokou antioxidační kapacitu a tím snižují rozsah poškození při parodontitidě a parodontóze, u nichž se na poškození tkání dutiny ústní podílejí mj. vysoké hladiny kyslíkových radikálů.
Trypsin a bromelain spolu s enzymy ve slinách omezují vznik nebo zhoršení parodontózy tím, že rozkládají drobné bílkovinné a cukerné zbytky (maso, sladkosti apod.), které nebyly odstraněny mechanickým čištěním z mezizubních prostor a chobotů mezi dásní a zubem.
Trypsin a bromelain mají schopnost štěpit bílkoviny. Tím zabraňují tvorbě a umožňují odstraňovat bílkovinné zátky, které uzavírají choboty mezi dásní a zubem při parodontóze.
Trypsin a bromelain mají pozitivní vliv na kvalitu zubní skloviny a tím omezují kazivost zubů.
 
zdroj: PR

Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je úterý
14.05.2024