Na úvodní stránku





Jsme tady a v nové podobě

Miloslav Fuček

2011-12-31

Různé

Přečteno: 3309

Komentářů: 2


Primamagazín byl přestěhován na nový webhosting a současně změnil podobu i obsah. Co nás čeká v novém roce v novém kabátě?


     Změnili jsme redakční systém, protože ten dosavadní OrangeJuice2 nám nevyhovoval. Stalo se to při příležitosti přesunu na nový webhosting na Savanu. Systém je více šitý na míru, i když nemá některé vymoženosti, jako měl starý OrangeJuice, jako třeba wisivig editor. Na druhou stranu nás ale nepřekvapuje chybami, kdy neuloží článek, je-li ve slově apostrof.

     Důležitější než technické změny, budou změny obsahové. Ty nebudou až zase tak zásadní. Primamagazín se vpodstatě obsahově rozšíří. Je součástí Portfólia ICOK, které mělo několik ezinů a jejich počet z finančních důvodů výrazně redukuje. Vedle Prima Magazínu zůstává v provozu už jenom Magazín eKamarád. Se starým rokem konče Písmákův deník i Speed Express, které se ale slučují s námi. Jako redaktoři sem přecházejí Michal Nováček - Písmák a Martin Fencl - Marťas, oba do pozice zástupců šéfredaktora. Oba tyto eziny přenášejí své aktivity na již zmíněný Magazín eKamarád a na náš Prima Magazín.

     Končí také Tisková agentura mladých eKamarád, i když ne docela. Končí její internetová podoba. Její email ale dále sbírá tiskové zprávy, které budou přebírat Magazín eKamarád a náš Primama Magazín. I my jsme otevřeni dopisovatelům a rádi zveřejnímě vaše články, pozvánky či reportáže z povedených akcí.

     V Portfóliu ICOK zůstává ve specifické podobě ještě ezin Nekvalitně. Jeho specifikou je to, že si neklade za ambice publikování pravidelných článků, ale budete zde nacházet články nepravidelně, stejně jako doposud.

     Stěhování na Savanu přinese mnoho úspor, díky nimž končí některé portály ICOKu, jako třeba Osídlení. Naopak zachována zůstává Dětská seznamka, která je nejstarším portálem ICOKu. Světlo Internetu spatřila o několik měsíců před Magazínem eKamarád. Jak dlouho se tyto portály udrží, kdy dojde k dalším redukcím, bude záležet na finančí situaci. Bez dotací a sponzorů je to velmi obtížné, protože weby tohoto zaměření nevydělají téměř žádné peníze a neuhradí ani vlastní provoz (myšleno webhosting a doména) při plně dobrovolnické práci.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor

RE:Trocha problémů

31.12.11 15.34

Admin

Trocha problémů

31.12.11 15.31

Admin

Číst komentáře



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024