Na úvodní stránku





Užitečné informace


Novela zákona více ochrání seniory

Zákonodárci vyslyšeli volání spotřebitelských organizací po vyšší ochraně českých spotřebitelů, především seniorů. Z občanského zákoníku odstranili ustanovení, které hojně zneužívali pořadatelé předváděcích akcí a podomní prodejci.

dTest

06.07.2012

Užitečné informace

Přečteno: 3360

Komentářů: 5


Podvod na spotřebitele

Sdružení Spotřebitel net zaznamenalo v posledních dnech nárůst stížností na společnost AQmobil, jejíž činnost spočívá v prodeji zboží přes internet.

Redakční poštou

28.06.2012

Užitečné informace

Přečteno: 3408

Komentářů: 1


Česká republika je podprůměrná v úrovni podmínek spotřebitelů v EU

Podle výroční zprávy Evropské komise patří Česká republika mezi státy s mírně podprůměrnou úrovní ochrany spotřebitele. Statistiky současně hovoří o vlivu kvality podmínek spotřebitelů na celkovou úroveň ekonomiky.

dTest

22.06.2012

Užitečné informace

Přečteno: 1865

Komentářů: 0


Střevo tour

V naší zemi žije 55 000 spoluobčanů, kteří jsou, nebo v minulosti byli, nemocní rakovinou tlustého střeva a konečníku. Počet lidí zasažených touto diagnózou je tedy překvapivě vysoký.

Redakční poštou

15.06.2012

Užitečné informace

Přečteno: 1830

Komentářů: 0


Co najdete ve spodním prádle?

Časopis dTest po provedených testech dámského i pánského spodního prádla varuje: V testovaném prádle byly nalezeny nežádoucí látky, včetně rakovinotvorného kadmia. Vyšší riziko lze očekávat u podprsenek, z barev pak u tmavých, a vyplatí se zvážit i místo nákupu.

dTest

12.06.2012

Užitečné informace

Přečteno: 1884

Komentářů: 0



Falšované medy a biomedy s pesticidy

Falšování a pozměňování medu je striktně zakázáno. Přesto se tak děje. Ze 17 medů testovaných časopisem dTest byly čtyři naředěné lacinými sirupy, dva z nich ještě navíc obarvené éčkem. Dva ze tří biomedů obsahovaly pesticidy.

dTest

06.06.2012

Užitečné informace

Přečteno: 1874

Komentářů: 0


Dovolená s dluhy

Banky a úvěrové společnosti nabízejí úvěr na cokoliv, třeba i na dovolenou. V době, kdy dochází k nárůstu počtu osobních bankrotů, a banky vynakládají nemalé prostředky k podpoře finanční gramotnosti, není křiklavějšího případu zbytečného zadlužování.

dTest

01.06.2012

Užitečné informace

Přečteno: 1871

Komentářů: 0


Květiny, které potěší i zklamou

Den matek mnohé z nás patrně přiměl ke koupi květiny. Jejich kvalita ale není často vysoká, zákazníci si stěžují, že květiny nevoní a rychle zvadnou. Jak správně vybírat a co dělat, pokud s koupí nejsme spokojeni? Časopis dTest přináší užitečné rady.

dTest

29.05.2012

Užitečné informace

Přečteno: 1929

Komentářů: 0


Kupovat auto se slevou se nevyplatí

Prodejci nových aut slibují velké slevy v případě koupě vozu na úvěr. Časopis dTest spočítal, na kolik taková sleva zákazníka přijde a za jakých podmínek, a varuje: V podmínkách prodejců je mnoho nezákonností, a koupě na úvěr se zpravidla nevyplatí.

dTest

22.05.2012

Užitečné informace

Přečteno: 1844

Komentářů: 0


E-shopy se nechovají ke spotřebitelům fér

Právníci časopisu dTest se v rámci rychlého průzkumu správnosti nabídky a obchodních podmínek e-shopů soustředili na správné uvádění cen, uzavírání kupní smlouvy a jednostranné změny cen. Jen dva z dvaceti pěti obchodů byly hodnoceny bez výhrad.

dTest

16.05.2012

Užitečné informace

Přečteno: 1878

Komentářů: 0



Irské úřady zjednají nápravu v kauze Apple

Časopis dTest nedávno poukázal na krácení práv spotřebitelů společností Apple. Česká obchodní inspekce na základě upozornění právníků dTestu shledala důvodným podezření o porušení evropských směrnic a žádá nápravu v Irsku.

dTest

09.05.2012

Užitečné informace

Přečteno: 1897

Komentářů: 0


Zapomeňte na watty, jsou tu lumeny

Opakované rozsvěcení úsporných zářivek spotřebovává více elektrické energie než stálé svícení. Koupě úsporek se nevyplatí, protože při jejich výrobě se spotřebuje více energie, než jakou ušetří. I na tyto mýty se soustředil aktuální test úsporných žárovek a zářivek.

dTest

02.05.2012

Užitečné informace

Přečteno: 1952

Komentářů: 0


Neplaťte neoprávněné poplatky

Prodejci, kteří svým zákazníkům účtují poplatek za zamítnutou reklamaci, porušují podle časopisu dTest právní předpisy. Právníci časopisu kupujícím vzkazují: Neplaťte, poplatek je neoprávněný.

dTest

25.04.2012

Užitečné informace

Přečteno: 1839

Komentářů: 0


Zákon posiluje práva spotřebitelů ve sporech s poskytovateli úvěrů

Rozhodčí doložka napomáhá efektivnímu a rychlému řešení sporu, především u obchodních a mezinárodních smluv. Současně je také často zneužívána, a to zejména poskytovateli spotřebitelských půjček a úvěrů, kteří se díky ní mohou vyhnout soudnímu dohledu. Od prvního dubna dochází k zásadním změnám v zákoně o rozhodčím řízení, včetně úpravy rozhodčích doložek. dTest analyzoval dopad novely na spotřebitele.

dTest

13.04.2012

Užitečné informace

Přečteno: 1849

Komentářů: 0


Apple krátí práva českých spotřebitelů

Zákazníci společnosti Apple Sales International, dceřiné společnosti Apple Inc., provozující online obchod Apple Store se při koupi iProduktů ve smluvních podmínkách dočtou, že právní vztahy jimi upravené se řídí českým právním řádem. Podle analýzy časopisu dTest přesto v obchodních podmínkách Apple dochází ke značnému krácení zákonných práv spotřebitelů. dTest se nyní připojil k výzvě zahraničních spotřebitelských organizací k zastavení porušování práv spotřebitelů společností Apple.

dTest

05.04.2012

Užitečné informace

Přečteno: 2009

Komentářů: 0


<<< Předchozí | [1] | [2] | [3] | [4] | [5] | [6] | Následující >>>


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024