Na úvodní stránku





Pojďme k volbám. Klíčem k budoucnosti je přímá demokracie.

"Předčasné volby mohou být nadějí na velké změny. Záleží však na lidech, jak k nim přistoupí. Jak je již patrné, parlamentní strany nepředkládají žádné nové vize, které by měly ambice nějakých významných změn. Je to důsledek vyprázdněnosti současného systému.

Proto je třeba konečně začít se systémovými změnami. Tyto změny však neprovede, žádná nová politická síla, pokud si to nebude přát většina občanů. Jedině oni jsou hybateli těchto změn a nyní, v předčasných volbách, k tomu mají výjimečnou příležitost.

Lidé byli zvyklí, že někdo za ně všechny problémy vyřeší. Nyní, po 23. letech "naší demokracie", jich už spousta chápe, že zastupitelé jsou neomezení v rozhodování. Jejich rozhodování nelze nijak zvrátit.

Mnoho lidí dnes cítí, že je třeba zavést nástroje přímé demokracie tj. obecné referendum a odvolatelnost politiků, které jim dají možnost podílet se na rozhodování o budoucnosti země.

Myšlenky přímé demokracie je však stále potřeba propagovat. Tyto myšlenky se! musí dostat k co nejširší veřejnosti, aby si je lidé co nejvíce osvojovali. Pokud si přímou demokracii lidé nebudou sami přát a požadovat, k žádné změně dojít nemůže.

Na druhou stranu se v současné době objevily nadějné politické strany nebo hnutí. Předložily pro předčasné volby návrhy na systémové změny směrem k přímé demokracii a to je velký posun v jejich vývoji, když usilují o hlasy voličů.

Zvláště hnutí Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury a strana Piráti se prezentují ucelenými návrhy na systémovou změnu směrem k přímé demokracii a mohou být viditelnými propagátory těchto myšlenek na parlamentní půdě.

Proto se Hnutí za Přímou Demokracii rozhodlo jednat s těmito organizacemi o jejich podpoře pro předčasné volby. Je třeba říct, že zde mluvíme o kritické podpoře, kdy jsme si vědomi všech možných rizik, která mohou nastat po volbách. Tzn. pokud se strany dostanou do Parlamentu, rády zapomínají na své sliby. Tato rizika jsme ale ochotni podstoupit a využít tak m! ožnosti daleko větší propagace myšlenek přímé demokracie.

Č! lenové HzPD již odsouhlasili podporu hnutí Úsvit pro předčasné volby a dva členové našeho hnutí se objeví, jako nezávislí, na jejich kandidátce. Podpora Pirátů bude členy hnutí projednána do konce tohoto týdne.

Pojďme tedy všichni k volbám a volme takové strany, které jsou ochotné prosadit nástroje přímé demokracie. Nástroje, které budou sloužit řadovým občanům, aby se stali aktivními a podíleli se na rozhodování o věcech společných."

Samotnou Výzvu si lze přečíst na stránkách HzPD http://www.hzpd.cz/vyzva-hzpd-obcanum-k-predcasnym-volbam/


Ladislav Štítkovec, mluvčí a mediální koordinátor Hnutí za Přímou Demokracii



Přidání komentáře k článku Pojďme k volbám. Klíčem k budoucnosti je přímá demokracie.



Nadpis:


Autor:


Email:


Komentář:




Kontrolní součin: jedenáct krát pět =



Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je sobota
20.04.2024