Na úvodní stránku





Desku Bena & Matea pokřtila zpěvačka Lucie Bílá

Vzpomínám si na své první album. Ani jsem nevěděla, že vyšlo, koupila jsem si ho sama a pak jsem prosila, aby ho stáhli, protože na titulní fotce jsem vypadala hrozně,“ vyprávěla se smíchem Lucie Bílá. Tehdy jí prý zkušenější radili, ať je v klidu, že se z tohoto zážitku jednou stane nostalgická vzpomínka, což sama později uznala. Oba zpěváci si Lucii Bílou okamžitě získali svou pozitivní energií a obdarovala je ručně vyrobenými náramky, ze kterých jsou nadšení.

A také klukům udělila velmi cenné rady, třeba že si mají vážit i lidí, kteří jim budou házet klacky pod nohy. I oni jsou podle zpěvačky na cestě ke hvězdám důležití, i když je to leckdy nepříjemné.

A pak už nastala chvíle, na kterou se kluci tolik těšili. Lucie Bílá pokřtila jejich album Až ke hvězdám nealkoholickým šampaňským. „Opravdu v tom není alkohol?“ ujišťoval se ještě čtrnáctiletý Ben, než se napil a jeho zodpovědnost si vyžádala spontánní smích. Partner křtu, stavební společnost Kis Kis Fortuna, navíc přišel s dalším překvápkem – daroval dvojici obří dort s fotkou miláčků českých puberťaček.

Celou akci nemohl moderovat nikdo jiný, než ten, kdo si prošel slávou, která teď kluky dost možná také čeká - bývalý člen fenomenálních Lunetiků Aleš Lehký. „Kluci, jste připraveni, že vám holky budou stanovat před domem? Já to tak totiž tehdy opravdu měl. I když dnes je jiná doba, za námi musely jezdit do Litvínova, k vám mohou prostřednictvím sociálních sítí,“ podělil se o zkušenosti s fanynkami současný moderátor oblíbené Snídaně s Novou.

Album Až ke hvězdám, které Ben s Mateem vydali po necelém roce svého působení na scéně, je opravdu natřískané hity. A není divu! Podíleli se na něm totiž profíci ve svém oboru.

Kluci si ke spolupráci vybrali tým s bohatými zkušenostmi. Produkce ústřední písničky Až ke hvězdám se zhostil Filip Lépeš, který produkoval klipy ikonám jako je třeba Rytmus, Tereza Kerndlová, David Koller, Majk Spirit, nebo Marek Ztracený, hudbu k němu složili Jary Tauber a Ondřej Žatkuliak, který zase spolupracuje s kapelami Kryštof, Mirai či zpěvačkou Olgou Lounovou a spolu s dalšími songy ho otextoval Jakub Abdeslam. Poslední singl Swipe up měl po hudební stránce v režii vnuk kultovního frontmana kapely Olympic Petr Janda nejmladší, jejím duchovním otcem je Pjay, jeden z top influencerů u nás!

Ben & Mateo ani po vydání debutu nepolevují a pilně trénujína vysněnékoncertní turné, na které se vydají po prázdninách. Slibují, že to bude pořádná jízda, na kterou v sedmi velkých českých a moravských městech - Praze, Brně, Ostravě, Plzni, Českých Budějovicích, Liberci a Pardubicích určitě jen tak nezapomenou!

A i když mají desku na světě, pracují kluci i dál na nových písničkách. Dvě v současnosti připravují v produkci Tomiho Popoviče, bývalého spolupracovníka Backstreet Boys nebo Dary Rolins.



Přidání komentáře k článku Desku Bena & Matea pokřtila zpěvačka Lucie Bílá



Nadpis:


Autor:


Email:


Komentář:




Kontrolní součin: jedenáct krát pět =



Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024