Na úvodní stránku





Legendy rapu a hardcore odmítají kožešinové farmy

Interpreti se ztotožňují s názorem většiny občanů (dle aktuálního průzkumu CVVM - http://www.svobodazvirat.cz/novinky/nejnovejsi-pruzkum-cvvm-vetsina-obyvatel-cr-chce-zakaz-kozesinovych-farem.htm), a veřejně tak odmítají systematické týrání zvířat, ke kterému podle ochránců zvířat právě na kožešinových farmách dochází.

Pod Peticí za zákaz chovu tzv. kožešinových zvířat v ČR, kterou Svoboda zvířat v rámci své kampaně Proti srsti spustila, je již přes 30 000 podpisů. Mezi nimi je už několik známých jmen. V minulosti kampaň podpořila například Dara Rolins, Nela Boudová a další - http://www.protisrsti.cz/kdo-rika-kozesinam-ne.htm. Nyní se seznam opět rozšířil, když Vladimir 518, Repelent SS, Skywalker či Presento veřejně podpořili snahu organizace o prosazení zákazu kožešinových farem.

Vladimír 518 a kapely Repelent SS a Skywalker vystoupili během Benefice za Svobodu zvířat(http://www.svobodazvirat.cz/novinky/vladimir-518-vystoupi-v-plzni-za-prava-zvirat.htm), a co ! si oni myslí nejen o problematice kožešinových farem najdete na videu zde - https://youtu.be/2Mqzs_vD_T4.

Jan "Kachna" Kučera, frontman skupiny Skywalker říká: "Můj postoj k tématice kožešin je vlastně prostý. Jsem přesvědčený, že kůže/kožešina každého tvora je jen jeho... Zkrátka moje kůže je moje a do cizí se oblékat nebudu. To ale nejsou jen kožešiny, to jsou jakékoliv kožené produkty, semiš apod. Je to stupidní zvyk, pro který prostě nemám v životě místo."

Podobný názor má i slovenský rapper Presento, jehož texty se z velké části věnují vztahu lidí a zvířat. "Proč jsem se rozhodnul podepsat petici, a podpořit tak zákaz chovu tzv. kožešinových zvířat v ČR? Protože zvířata jsou moji přátelé, každé zvíře, a nehodlám mj. podporovat to, aby někdo moje přátele stahoval z kůže...," je přesvědčený Filip "Presento" Brišš.

"Ve Sněmovně leží novela zákona, která by měla existenci chovů tzv. kožešinových zvířat úplně zakazovat. Vše je však teprve na začátku legislativního ! procesu, ale doufáme, že politická reprezentace vyslyší přání ! svých občanů a že podpora osobností veřejného života nám pomůže ukázat to, o čem je veřejnost přesvědčená již řadu let a to, že pro kožešiny opravdu není v moderní společnosti 21. století místo," dodává závěrem Tereza Bílá, asistentka kampaně Proti srsti.

Cílem kampaně Svobody zvířat Proti srsti je prosadit zákaz chovu tzv. kožešinových zvířat v ČR, kde se v současnosti vyskytuje 9 farem, chovají se zde lišky, norci a v minimální míře také fretky. Chov činčil již není registrován. Problémy, kterými zvířata v chovech následkem nevyhovujících podmínek trpí, jsou vedle různých onemocnění, zranění nebo biologických abnormalit také poruchy chování.

Více informací najdete na www.protisrsti.cz nebo na www.svobodazvirat.cz.

A kdo další říká kožešinám NE? Najdete na www.protisrsti.cz/kdo-rika-kozesinam-ne.htm.

Petice za zákaz chovu tzv. kožešinových zvířat v ČR je ke stažení na https://svobodazvirat.box.com/petice-zakaz-chovu-kz



Přidání komentáře k článku Legendy rapu a hardcore odmítají kožešinové farmy



Nadpis:


Autor:


Email:


Komentář:




Kontrolní součin: jedenáct krát pět =



Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024