Na úvodní stránku





Pomozte na Katalyzátoru uspořádat 3. ročník Běhu s batohem a odstartovat tréninky dospělosti pro děti z dětských domovů

TAMeK

2016-03-25

Různé

Přečteno: 1424

Komentářů: 0


Batoh jako symbol handicapu, s nímž vstupují děti z dětských domovů do samostatného života.


Charitativní akce Běh s batohem pomohla už po dva roky zajistit dětem z dětských domovů tréninky dospělosti. 25. května se v Praze na Letné uskuteční v pořadí třetí Běh s batohem a vy ho můžete podpořit v rámci crowdfundingové sbírky na Katalyzátoru.
Prostřednictvím veřejné sbírky oslovují pořadatelé ty, kteří mají zájem podpořit myšlenku akce a ujistit pořadatele, že konání dalšího ročníku má smysl. „Snažíme se náklady akce držet na minimu a šetříme, kde se dá. Uspořádání běhu však zabere spoustu času a práce a po dvou ročnících víme, že abychom mohli zrealizovat tréninky dospělosti, musíme vybrat alespoň 120 000 Kč,“ říká Jana Kotalová z neziskové organizace Spolu dětem, která charitativní akci pořádá spolu s amatérským běžcem Mirkem Čepickým.
 „Odchod z dětského domova je jedním z nejkritičtějších období v jejich životě. Tréninky dospělosti dětem pomáhají získat potřebné znalosti a dovednosti, aby mohly uspět v samostatném životě,“ říká Kotalová.
Podle jejích slov prošlo od roku 2014 tréninky dospělosti více než 300 mladých lidí z 66 dětských domovů z celé České republiky. „Koho zajímá, jak to v dětském domově vypadá, jaké jsou tam děti a co přes den dělají, pro toho máme odměnu na míru. Návštěvu v dětském domově,“ dodává Kotalová.
Projekt Běh s batohem můžete podpořit zde: http://www.katalyzator.cz/projekt/69-beh-s-batohem
Spolu dětem
Projekt, který podporuje vzdělání a rozvoj dětí v dětských domovech a zvyšuje jejich šanci úspěšně se postavit na vlastní nohy.
Mirek Čepický
Krátce po narození málem skončil v dětském domově. To se nakonec nestalo, ale inspirovalo ho to k myšlence pomoci těm, kteří takové štěstí neměli.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je středa
17.04.2024