Na úvodní stránku





Okolí Rudolfina ožije dětmi a Antonínem Dvořákem

TAMeK

2014-09-10

Kultura

Přečteno: 1677

Komentářů: 0


Druhá festivalová sobota letošního ročníku festivalu Dvořákova Praha s datem 20. září bude po loňském úspěchu opět věnována dětem, jejich rodičům a hlavně uměleckým zážitkům.


Pod širým nebem ve stínu dominanty budovy Rudolfina nabídne Rodinný den odpoledne věnované osobnosti Antonína Dvořáka s výtvarnou dílnou, divadlem i možností zaposlouchat se do hudby geniálního skladatele v podání mladých umělců. Ve Dvořákově síni Rudolfina se pak v české premiéře představí fenomenální dvojice hudebních komiků světového formátu Igudesman & Joo, kteří radost z hudby koření jedinečným humorem. O tuto show je veliký zájem a v prodeji zbývají poslední volné vstupenky. Oba plánují v rámci odpoledne i krátké venkovní vystoupení. Na svá festivalová vystoupení lákají originální pozvánkou http://youtu.be/ZVyM0vEufIM.

 

Nápaditě sestavený program Rodinného dne Dvořákovy Prahy vykouzlí netradičním pojetím klasiky z malých neposedů soustředěné posluchače i malé umělce. „Děti budou hravou formou objevovat kouzlo nesmrtelných melodií hudebního génia Antonína Dvořáka i příběhy z jeho života“, láká výkonná ředitelka festivalu Dana Syrová.

 

K rodinné návštěvě láká také nedělní matiné v Rudolfinu, které v neděli 14. září od 11:00 rozezní například hudba W. A. MozartaConcerto Köln. Nabízí ideální příležitost, kdy děti mohou zažít v dopoledních hodinách atmosféru velkého klasicistního koncertu v nádherném prostoru Dvořákovy síně a po vzoru vídeňských tradic si vychutnat Sacher dort. Více informací a vstupenky na www.dvorakovapraha.cz.


Sobotní festivalový program naplní nejen Dvořákovou hudbou klarinetový soubor Cantarina Clarinete, který rozezní své nástroje na schodišti Rudolfina již od 14:00 hodin. Třešničkou na dortu bude svěží a nevšední provedení klasických melodií v osobitém podání zábavného dua komiků Igudesman & Joo, kteří přijdou publikum před Rudolfinum pozdravit v 30min strhujícím venkovním programu v 15:30 a následně vystoupí od 17:00 ve Dvořákově síni Rudolfina se svým představením A Little Nightmare Music.

 

Pod kaskádou schodiště majestátného Rudolfina čeká odpoledne 20. září od 13:00 do 17:00 na malé umělce také výtvarná dílna ilustrátorky Renáty Fučíkové, Antonín Dvořák v komiksu. Autorka komiksového bestselleru Antonín Dvořák připravila pro návštěvníky dílnu.

 jestliže dítě zaujme nějaká ilustrace, bude zvědavé, k čemu se vlastně vztahuje. Následně si třeba na internetu stáhne muziku nebo si pustí CD, zaposlouchá se. Možná se s mojí pomocí pak bude něco dít dál…," uvedla v jednom ze svých rozhovorů Renáta Fučíková. Po celou dobu festivalu bude v Rudolfinu zpřístupněna výstava reflektující právě knihu Renáty Fučíkové, kterou produkovala Česká centra.

Rodinný den budou provázet herci na chůdách i herci na zemi z pražské DAMU v dobových kostýmech, kteří v krátkých pouličních divadelních výstupech přiblíží život Antonína Dvořáka. Na celé odpoledne se v režii Nadace Proměny promění náměstí Jana Palacha i v zábavné hřiště.

 

Rodinné publikum si určitě užije i matiné s předním orchestrem staré hudby Concerto Köln Concerto KölnConcerto Köln v neděli 14. září. Do Rudolfina se mohou posluchači těšit na atraktivní program věnovaný Čechám a Čechům. Pořadatelé lákajína hudbu W. A. Mozarta, J. Myslivečka a J. L. Dusíka, Sachrův dort i cenově vstřícné rodinné vstupné.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je pátek
29.03.2024