Na úvodní stránku





Češi milují kvalitní rumy

Redakční poštou

2013-05-03

Různé

Přečteno: 1882

Komentářů: 0


Třtinové destiláty zažívají v České republice nebývalý boom. První RumFest v České republice: 155 skvělých rumů z celého světa k ochutnání na jednom místě!


V Praze se uskuteční historicky první RumFest - zábavně vzdělávací oslava pravého třtinového rumu určená široké veřejnosti. Návštěvníci budou mít možnost ochutnat více než 150 kvalitních pravých rumů z celého světa, navštívit vzdělávací semináře o historii a výrobě rumu, shlédnout profesionální barmanskou soutěž, naučit se připravovat rumové koktejly v Barlife Akademii i soutěžit o zájezd na Mauricius. RumFest se koná v pátek 26. dubna 2013 od 13:00 v Novoměstské radnici v Praze na Karlově náměstí.

Během RumFestu můžete také ochutnat speciality latinské kuchyně od Ambiente Brasileiro, naučit se a zatančit si salsu, nebo zhlédnout a vyzkoušet si unikátní ruční výrobu doutníků. Součástí programu je i česko – slovenské finále barmanské soutěžě Diplomático World Tournament, jejíž vítěz pojede na celosvětové finále do Venezuely.
RumFest má za cíl nejen návštěvníky pobavit, ale i vzdělávat. Svojí návštěvou RumFest poctí Ian Burrell, světoznámý rumový ambasador a tvůrce festivalu Rumfest ve Velké Británii. Návštěvníci RumFestu se mohou těšit na jeho atraktivní seminář na téma „Vše co jste chtěli vědět o rumu“.

Kategorie pravých třtinových rumů zažívá poslední roky doslova boom. „Spotřebitelé v České republice se dnes více orientují v rumové terminologii a mají čím dál větší povědomí orologi tag heuer replica o kvalitních rumových produktech. Třtinový rum je nejrychleji rostoucí kategorií importovaných lihovin v ČR. V roce 2002 se u nás prodalo 35 tis. 9 litrových kartonů pravého rumu, v roce 2011 to bylo už 168 tis. a odhady pro právě počítaný loňský rok hovoří o 187 tis. Nárůst 2002-2011 je téměř 19 procent,“ uvádí Martin Kraut, vydavatel časopisu BARLIFE.

První RumFest se uskuteční tento pátek, ale již nyní probíhá jeho úvodní podpora ve formě akce Prague Rum Cocktail Week, kdy nejlepší pražské bary nabízejí speciální rumová menu. Navštívit můžete např. Bugsys's, Hemingway, Oblaca, Two Steps Kempinski, Innuendo Prohibition Bar, Jo´s Cocktail & Diner, Rum House, Music club & bar Phenomen, Red Rabbit, Tretters' Bar, Cloud 9 Hilton Prague nebo bar La Casa de la Havana Vieja.

Více informací včetně programu a vstupného naleznete na www.rumfest.cz nebo www.facebook.com/RumFestCZ.
 
zdroj: PR

Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je pátek
19.04.2024