Na úvodní stránku





Zlomené město

Redakční poštou

2013-04-25

Kultura

Přečteno: 1762

Komentářů: 0


Zveme vás do kin na americký film, který měl premiéru 25. 4. 2013.


USA – 2013   -    premiéra 25. dubna 2013

Scénář: Brian Tucker
Režie:  Allen Hughes
Kamera:  Ben Seresin,
Hudba:  Atticus Ross, Leopold Ross, Claudia Sarne
Hrají:  Mark Wahlberg, Russell Crowe, Catherine Zeta-Jones, Jeffrey Wright, Barry Pepper, Alona Tal, Natalie Martinez, Michael Beach, Kyle Chandler
 

Důkaz je ta nejmocnější zbraň
 
Nikdy nekousejte do ruky, která vás krmí. Ale co když ta ruka patří největšímu gaunerovi široko daleko? Režisér Allen Hughes (Z pekla) natočil ambiciózní thriller, v němž soukromé očko Billy Taggart (Mark Wahlberg) řeší právě tohle dilema.
 
Billy byl kdysi chloubou policejního sboru, jenže když jeden gauner znásilnil a zavraždil sestru jeho přítelkyně, rozhodl se, že trochu obejde spravedlnost a potrestá ho sám trestem nejvyšším. Z obvinění z vraždy ho vyseká přímluva kamaráda u starosty Nicholase Hostetlera (Russell Crowe), jemuž stačí zatahat za pár nitek, aby bylo obvinění smazáno. Billy svůj neuvážený skutek odnese jen vyhozením od policie. Snaží se protloukat jako soukromé očko, ale příliš mu to nejde. Když už neví, kudy kam, zjeví se znovu na scéně starosta Hostetler a nabídne mu práci. Má sledovat jeho vlastní ženu (Catherine Zeta-Jones), která ho údajně podvádí s člověkem z týmu starostova politického oponenta. Lukrativní nabídku, kterou by levou zadní zvládlo i průměrné soukromé očko, Billy přijme, netuší však, že tímhle rozhodnutím strká hlavu do oprátky. Z banální sledovačky a příběhu o nevěře se totiž vyklube pořádně morbidní příběh, v němž se objevují první mrtví, a Billy je v tom najednou až po uši, protože si uvědomí, že možná nestojí na té správné straně barikády. Ve chvíli, kdy už není komu věřit, se musí spolehnout jen na svou pistoli a víru, že dokáže najít důkaz, který mu přinese vykoupení a záchranu.
 
Mark Wahlberg tvrdí, že do role životem otřískaného policisty promítl dost vlastních negativních životních zkušeností. „Vím, že jsem býval velký průšvihář, ale mám aspoň šanci těmihle nepříjemnými zážitky obohacovat své role. Díky tomu jsou postavy, které hraju, mnohem realističtější a snad i uvěřitelnější,“ říká herec a bývalý rapper, který mimo jiné v mládí strávil 45 dní ve vězení za násilné napadení.
 
zdroj:  PR

Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je úterý
19.03.2024