Na úvodní stránku





Nebezpečí jménem Kalousek

Miloslav Fuček

2013-01-16

Politika

Přečteno: 2275

Komentářů: 0


Devadesát procent lidí, které znám, nadávají na ministra financí Kalouska. Přesto v 2. kole prezidentské volby je Schwarzenberg, o jehož propojení na Kalouska nemůže být nejmenších pochyb.


Co vše spojuje Kalouska se Schwarzenbergem? Je toho víc než dost. Je to strana TOP 09, v níž je Schwarzenberg předsedou a Kalousek místopředsedou. Na veřejnosti ale vnímáme v TOP 09 mnohem více Kalouska než Schwarzenberga, takže by se dalo říct, že Schwarzenberg je hlavou TOP 09 a Kalousek krkem, který tou hlavou otáčí.

 

Když byly aféry kolem Kalouska kolem jeho telefonátů policejnímu vyšetřovateli a policejnímu prezidentovi a premiér Nečas uvažoval o Kalouskovu odvolání, radovali jsme se marně. Schwarzenberg tomu dal rázné STOP, když prohlásil, že Kalousek je hlavou reforem a že TOP 09 bez něj v koalici dále nebude.

 

Jediné, co je jisté, že tato vláda vydrží až do konce svého volebního období, protože touhla poslanců koalice se udržet u moci a nepřijít o své pozice a platy, je větší, než cokoli jiného. Ostatně zajímavostí je, že si poslanci opět zvedli mzdy o několik tisíc korun, přestože letos v naší zemi přibylo přes 6000 lidí, kteří jsou nuceni žít z částky zhruba 4.000,-- Kč měsíčně.

 

Demonstrace proti této vládě se stupňují, což dává naději, že tuto vládu už občané nebudou v příštích volbách volit. To vše ale může změnit, pokud s eprezidentem stane Karel Schwarzenberg, protože ten se o svého chráněnce Kalouska jistě postará, aby byl i v příští vládě. Ostatně Kalousek je členem koalice ud sametové revoluce neopřetržitě až dodnes. To se nepovedlo tuším žádnému jinému politikovi, prootže jak Klaus tak Zeman byli střídavě ve vládní koalici, ale i v opozici.

 

Když byly volby proti politickým dinosaurům, za odstranění Paroubka a Topolánka, nějak se zapomnělo na Kalouska, který se v TOP 09 šikovně schoval právě za Schwarzenberga. Přitom jak Paroubek tak Topolánek jsou oproti Kalouskovi v politice mladíci.

 

Schwarzenbergovi fandí lidé napříč věkem, od studentů po důchodce. Nedávno jsem se z jedním takovým důchodcem bavil. Jeho jediným univerzálním argumentem proti tomu, co se mu nelíbilo, bylo „To není pravda, to říkají komunisté!“. Jenže mu nedošlo, že zvyšování daní nad určitou mez, které Kalousek dělá, kritizují nejenom komunisté, ale opravdu renomovaní ekonomové, kteří financím na rozdíl od chemika Kalouska rozumnějí a současně i prezident Václav Klaus. Ten sice v KSČ možná kdysi také byl, ale za komunistu většinou lidí považován není.

 

Nejnebezpečnější komunisté stejně hned po sametové revoluci „převlékli kabáty“ a přešli do dnes pravicových politických stran. Já sice s KSČM nesympatizuji, ale znal jsem před sametovou revolucí několik komunistů, kterých jsem si musel vážit, protože nikdy nikomu neublížili a té myšlence poctivě věřili. Jedním z nich byl například jedn proděkan a docent na ČVUT. Byl to jeden z nejspravedlivější pedagogů, které jsem poznal.

 

KSČM je totiž hlavně politikum, kdy pravice tvrdí, že to není demokratická strana. Nedemokratická strana ovšem nemá v naší společnosti co dělat. Proč tedy nebyla zakázána? Protože to není v zájmu pravicoých stran. Těm vyhovuje právě tento stav, protože zhruba polovina voličů inklinuje k pravici a polovina k levici. Pokud z této poloviny levicových voličů 10 až 15% bude volit KSČM, má pravice zajištěno, že nejsilnější levicová strana ČSSD nikdy nezíská potřebnou většinu k tomu, aby mohla vytvořit většinovou koalici a vládnout. A to to právě pravici jde. Proto se všemožně snaží o KSČM prohlašovat, že je to nedemokratická strana, s kterou se nemá spolupracovat a s níž spolupráce je nebezpečná a kterou je třeba strašit lidi, ale pečlivě si současně hlídá, aby náhodou nedošlo k zákazu KSČM, protože potom by jí hrozilo, že by se levice mohla sjednotit.

 

Volba Karla Schwarzenberga prezidentem je jednoznačným krokem k tomu, aby v příštím volebním období vládla, a to i přes současnou nespokojenost s vládou, opět pravice s ministrem financí Kalouskem. Ten se potom dostane k vlivům, které jsou úmyslně ústavně oddělené, tedy bude mít přes predzidenta republiky vliv na Českou národní banku. Doporučuji přečíst zajímavý článek na toto téma Propaganda knížete Schwarzenberga.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
18.04.2024