Na úvodní stránku





Mezi Čechy významně roste zájem o poznávací zájezdy do Indočíny a JV Asie

TAMeK

2012-11-08

Různé

Přečteno: 1844

Komentářů: 0


Mezi asijské destinace, které nejvíce lákají české turisty, dlouhodobě patří Čína včetně oblíbeného Tibetu. V posledních letech však rovněž významně roste zájem Čechů o země Indočíny a JV Asie.


Čeští cestovatelé přitom od poznávacích zájezdů očekávají kvalitní průvodce, hlubší poznání navštívené země a někteří také luxusnější prostředí. Při výběru zájezdu Češi sledují především bezpečnostní a zdravotní situaci v dané zemi.

Z jednotlivých asijských regionů je dlouhodobě nejvyšší zájem o Čínu a Tibet. „V posledních dvou letech ale sledujeme mírný pokles zájmu o tyto ‚tradiční‘ asijské destinace. Naopak roste poptávka po ‚průřezových zájezdech‘, během nichž mají cestovatelé příležitost navštívit více zemí a kultur. Stejně tak významně stoupá zájem Čechů o cesty do Indočíny, zejména do Vietnamu a Kambodže, a do regionu ostrovní JV Asie, především do Malajsie, Indonésie a na Filipíny,“ shrnuje zájem Čechů o cesty do jednotlivých zemí Asie ředitel CK China Tours RNDr. Miloš Podpěra a dodává: „Nemohu zapomenout ani na Barmu, odkud k nám v poslední době chodí jen samé dobré zprávy. Také tuto zemi cestovatelé stále více vyhledávají.“
 
zdroj: PR

Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024