Na úvodní stránku





Brontosauři do Telče přivezou inspiraci, pohodu i chuť spravedlivé čokolády

Redakční poštou

2012-07-17

Pozvánky

Přečteno: 1811

Komentářů: 0


Již podesáté zamíří Ekostan Hnutí Brontosaurus na festival Prázdniny v Telči. Brontosauří ekoporadna na cestách zpestří hudební slavnost od 1. do 12. srpna. Lidé tak mohou spojit příjemné s užitečným. Kromě návštěvy koncertů a kulturních akcí se mají možnost poradit o šetrném provozu domácnosti, otestovat své znalosti v ekokvízech nebo ochutnat spravedlivě vyrobenou čokoládu Fair trade.


Informační stan mohou návštěvníci během festivalu navštívit v ulici Na Baštách a v zámecké zahradě. "Chceme událost obohatit nejen o poradenství a zajímavé informace. Ale také přispět k celkové atmosféře zábavou, netradičními aktivitami a možností zapojení se do dobrovolnické činnosti," říká koordinátorka ekostanu Monika Hornová.

Pro děti jsou připraveny rozmanité přírodovědné soutěže, výtvarný koutek či tematické hříčky. Dospělí mohou otestovat své vědomosti v ekokvízu, zakoupit tašku z české biobavlny nebo si pochutnat na "spravedlivě" vyrobené čokoládě. "Vše doplní výstava kresleného humoru Ekofór a dětských výtvarných děl ze soutěže Máme rádi přírodu, které mohou návštěvníci zhlédnout přímo v centru města," připomněla Hornová.

Nedělní odpoledne pak budou patřit filmům. Nejprve 5. srpna dobrovolníci promítnou snímek Architekt odpadu a následující neděli 12. srpna nabídnou divákům dokument Nalezeni Na Ztraceném, jenž mapuje spor o šumavský národní park. Obě projekc! e začnou ve 13 hodin v zasedací místnosti Městského úřadu Telč.

Vrcholem doprovodného programu bude cyklojízda, kterou Hnutí Brontosaurus uspořádá společně s Arnikou. Pohodový výlet spojený s koupáním si mohou užít všichni návštěvníci Prázdnin v Telči. Akci nazvanou "Kolmo za vodou" inspirovala voda a její význam pro člověka a krajinu. Zúčastnit se jí mohou všichni cyklisté se zájmem o přírodu, od dětí až po nezdatnější sportovce. Tím však festivalové aktivity Arniky nekončí. "Také lidé ze sdružení Arnika otevřou veřejnosti svůj stánek a představí zajímavé kampaně. Z doprovodného programu si jistě každý vybere," uzavřela Monika Hornová.

Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je pátek
29.03.2024