Na úvodní stránku





Loď Tajemství opět zvedá kotvy

Redakční poštou

2012-06-07

Zajímavosti

Přečteno: 1940

Komentářů: 0


Po roční technické přestávce bude oba největší české toky opět brázdit unikátní divadelní scéna – loď Tajemství Divadla bratří Formanů.


Stejně jako v předchozích letech budou moci diváci navštívit zajímavé divadelní projekty, umocněné prostředím lodi, často i s následným koncertem, a romantikou plavby letní nocí se vším, co k tomu patří. Děti si na palubě naopak budou moci užít letní dopoledne či odpoledne, kdy jsou pro ně nachystány krátké pohádky. O sobotách pak může na loď vyrazit celá rodina – po pohádce budou následovat Mezigenerační dílny, při kterých se nebudou nudit děti ani rodiče či prarodiče a zbývající čas mohou dospělí využít k prošmejdění oblíbeného Farmářského tržiště, které na Náplavce probíhá již třetí sezonu.

Neopakovatelnou atmosféru loď letos opět přiveze i do měst „po proudu“. Od začátku června bude plout mezi Mělníkem, Lovosicemi, Ústím nad Labem a zpět přes Roztoky u Prahy na náplavku Na Františku a do svého domovského kotviště Na Výtoni.

Ojedinělá letní divadelní scéna, původně tlačný člun TC 1100, vznikla před dvanácti lety v rámci projektu Praha evropské město kultury 2000 složitou a náročnou přestavbou a rekonstrukcí speciálně pro představení DBF Nachové plachty a postupně začala sloužit i jiným souborům, hudebníkům, tanečníkům, hercům.

Dramaturgie programu letošní sezony je založena na představeních domácích i zahraničních souborů, jejichž tvorba souzní a invenuje poetice Divadla bratří Formanů, tedy tvůrců, kteří jsou umělecky i programově „na stejné lodi“ a jsou si vzájemnou inspirací. Nově prostor funguje pro projekty spíše jako stagionna, která hostí jeden projekt vždy několik dní po sobě.

zdroj: PR

Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je úterý
23.04.2024