Na úvodní stránku





IT novinky Fujitsu letošního roku: designové ultrabooky LIFEBOOK a tablet STYLISTIC

Redakční poštou

2012-05-24

Zajímavosti

Přečteno: 1919

Komentářů: 0


Společnost Fujitsu Technology Solutions představila začátkem května své IT novinky pro rok 2012.


Patří mezi ně elegantní ultrabooky řady LIFEBOOK nebo multimediální tablet Fujitsu STYLISTIC M532 pro Android, jenž je určen všem, kteří chtějí spojit práci i zábavu. Novinky byly prezentovány v rámci celosvětové akce Fujitsu IT Future 2012, která pod heslem „Informační technologie přetvářejí podnikání“ přiblížila roli IT jako hybatele změn ve firmách a organizacích. Uvedené novinky budou na českém a slovenském trhu k dostání od června 2012.

„Velké objemy dat, jejich včasné zpracování a analýza výrazně mění pracovní styl lidí. Nové informační technologie však také otevírají nové obchodní příležitosti. Fujitsu IT Future 2012 představuje naše produkty a technologie, které zákazníkům výrazně usnadní podnikání a zajistí jim potřebnou konkurenční výhodu,“ uvedl Radek Sazama, generální ředitel společnosti Fujitsu pro Českou republiku, Slovensko a Maďarsko.

Na Fujitsu IT Future 2012 měli návštěvníci možnost vyzkoušet nové přenosné počítače řady LIFEBOOK, generaci serverů PRIMERGY S7 a pracovní stanice Fujitsu CELSIUS. Představeno bylo také nejnovější řešení pro trojrozměrné zobrazování, ukládání dat, dále programové vybavení SAP HANA, bloky DI a očekávaná budoucnost v cloudových řešeních.

ULTRABOOKY ŘADY LIFEBOOK

Portfolio notebooků řady LIFEBOOK brzy rozšíří dva nové ultrabooky. První z nich spadá do nejvyšší kategorie – prémiové řady určené pro business. Tento ultrabook s úhlopříčkou 14 palců, je díky svému ultratenkému vzhledu (16 mm) a hmotnosti pouhých 1,4 kg snadno přenosný a poskytne veškerý komfort nejen při práci na cestách. Matný displej, podsvícená klávesnice, touchpad s multi-gesty a integrovanou funkcí tlačítka myši, HD webkamera, USB nabíjení umožní uživateli pohodlnou práci takřka kdekoliv a kdykoliv. Jeho unikátnost podporuje také vybavenost dokovacím konektorem. Vysokou míru zabezpečení zajišťují systémy Advanced Theft Protection, Computrace BIOS, Full Disk Encryption, TPM modul, Intel vPro technologie a čtečka otisků prstů. Ultrabook je osazen procesorem třetí generace Intel Core, grafické zpracování zajišťuje karta Intel HD 4000, která je integrovaná přímo na procesoru. Základní operační paměť a kapacita pevného disku bude uvedena v několika variantách. Konektivita je zajištěna přes 4G/LTE nebo 3G/UMTS, WLAN, Bluetooth, USB 3.0, HDMI a LAN. Prémiová řada ultrabooku LIFEBOOK bude nabízena ve dvou barevných designech – červené a stříbrné barvě. Druhá novinka z řady LIFEBOOK se řadí do střední třídy určené pro běžnou práci v kanceláři a zábavu současně. Tento ultrabook má extrémně nízkou hmotnost (1,6 kg) a ultratenký design. Při práci uživatelé ocení vybavenost matným displejem o úhlopříčce 13,3 palců, HD webkamerou, USB nabíjením a velkým touchpadem. Za zmínku stojí také vysoká kapacita baterií, a to až na 10 hodin provozu. Ultrabook je vybaven procesorem Intel Core třetí generace a grafickou kartou Intel HD 4000. Zabezpečení a ochranu dat před zneužitím zajišťuje technologie Advanced Theft Protection, Computrace BIOS a Kensington Lock zámek. Konektivita je zajištěna přes 3G/UMTS, WLAN, Bluetooth, USB 3.0, HDMI – uživatel tak může být k dispozici skutečně kdekoliv.

Fujitsu STYLISTIC M532

Multimediální tablet Fujitsu STYLISTIC M532 pracuje na operačním systému Android 4.0. Je určen všem, kteří chtějí spojit práci se zábavou do jednoho, tedy pro uživatele, kteří používají při práci vlastní zařízení – tzv. „BYOD“. Tablet je snadno přenosný a adaptovatelný pro práci v různém prostředí. Displej je překrytý tvrzeným sklem Gorilla Glass a jeho velikost je 10,1 palců. Celková hmotnost tabletu je pouhých 560 gramů. Provoz zařízení pouze na baterie vydrží po dobu až 9,5 hodin. Displej je ovladatelný na tlak citlivým perem nebo multidotykovým ovládáním prsty. S integrovanou přední a zadní webkamerou lze pořizovat statické snímky i video. Tablet je vybaven ochranou podnikových sítí před úniky dat na neautorizovaná zařízení, a to jak při práci v podnikové síti, tak prostřednictvím vzdáleného přístupu. Zabezpečení dat je zajišťováno přes Symantec Norton Tablet Security, Absolute Computrace Mobile ready a kryptováním celého disku Android. Výbornou konektivitu umožňuje integrované rozhraní 3G/UMTS. K dispozici je WLAN, Bluetooth a volitelné GPS.

zdroj: PR

Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je pátek
19.04.2024