Na úvodní stránku





Nechceme své miliardy?

Redakční poštou

2012-01-11

Zajímavosti

Přečteno: 1907

Komentářů: 0


Případ ztracených a znovu nalezených miliard korun z privatizace Mostecké uhelné společnosti (MUS) čím dál tím více uvrhává stín pochybností o skutečné odvaze a snaze Nečasovy vlády šetřit na těch správných místech.


Celá kauza z nás navíc v očích zahraničního pozorovatele dělá národ oslů, který se nejprve nechá okrást, a když se lup najde, nemá o něj zájem, nebo se tak alespoň chová. Švýcarští zástupci se tak při jednání na českých úřadech oprávněně cítili jako Alenka v říši divů.  

Podle informací z médií, ale i z prohlášení jednotlivých odpovědných politiků, byla Česká republika a její příslušné exekutivní orgány, včetně složek státního zastupitelství, nejpozději od dubna tohoto roku vyzývány orgány Švýcarské federace, aby zvážily, zda se připojí v adhezním řízení k nároku o náhradu škody ve výši 12 miliard Kč (reálně můžeme získat cca 3,4 miliardy), které byly v rámci trestního stíhání několika osob – státních občanů ČR – zajištěny na účtech švýcarských bank. Je zvláštní, že naši replicas de relojes odpovědní politici a státní úředníci se touto věcí nezabývali.  

Místo toho, když celá kauza vyplula na podzim letošního roku na povrch, se bránili, že švýcarská strana se na nás obrátila až v září, tudíž neměli čas. Měli bychom se proto ptát, komu takové výmluvy stojí za zostuzení celé země. Je to zkrátka takový český politický guláš.  

Připomínám, že jsem v důsledku výše zmíněné kauzy již v listopadu podal trestní oznámení pro podezření ze spáchání trestných činů zneužití pravomoci úřední osoby (v případě úmyslu) a maření úkolů úřední osoby z nedbalosti (v případě neúmyslného jednání).    

Jiří Paroubek, předseda NS-LEV 21


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je pátek
19.04.2024