Na úvodní stránku





Divadlo v Dlouhé rozjelo nový seriál: Čtení z knihy O líné babičce v osobité interpretaci aktérů stejnojmenné rodinné inscenace

TAMeK

2020-04-10

Kultura

Přečteno: 955

Komentářů: 0


Oblíbená pražská scéna, Divadlo v Dlouhé, je sice kvůli koronavirové pandemii uzavřená, ale svým divákům napříč generacemi dělá radost atraktivním alternativním programem. Novinkou je pravidelné čtení z knihy O líné babičce. Právě tato rozverná knížka pro děti se stala předlohou pro stejnojmennou stálici v repertoáru Divadla v Dlouhé, která se už od premiéry v roce 2013 těší značné přízni publika.


Balon, Co se stalo v Himálajích, Počítač a internet, Až na dno všech oceánů!, Lyžování, Hra na honěnou… celkem deset kapitol bude postupně k vidění od dubna do začátku června (poprvé vždy v neděli v 15 hodin) na Facebooku i na YouTube divadla. Každou kapitolu po svém (a mnohdy velmi svérázně) zpracovávají herci a herečky, kteří v inscenaci účinkují – Čeněk Koliáš, Martin Matejka, Michaela Doležalová, Pavel Tesař, Jan Meduna a další. Speciálním bonusem je závěrečná kapitola Mořev podání Miroslava Hanuše, který Babičkuspolečně s Janem Bornou režíroval. Díky laskavému svolení autorky knihy Aleny Kastnerové se tak namísto deseti představení plánovaných na březen a duben k divákům dostane deset kapitol.

V Divadle v Dlouhé statečně dodržují dubnový program, nouzovým podmínkám navzdory, a každý hrací den přinášejí on-line připomínku představení, které se zrovna mělo hrát. Autorské video-pozdravy herců, čtení, krátké ukázky, sestřihy ze záznamů a další originální formáty – to je DUBEN JINAK. Průběžně vznikají a na sociálních sítích i webu divadla jsou zveřejňovány Krátké zprávy z Dlouhé. Na Instagramu běží seriál kvízů k inscenacím Divadla v Dlouhé a pod názvem Dítě v karanténě se nenudí je na webu k dispozici výběr nejlepších úkolů, omalovánek, rébusů, doplňovaček či hrátek s papírem, které přinesly minulé ročníky (letos bohužel zrušeného) divadelního festivalu Dítě v Dlouhé. A kromě toho i nadále divadlo šije! Tolik potřebné roušky míří do domů s pečovatelskou službou, nemocnic a dalších potřebných institucí i k jednotlivcům. Všechny aktivity divadlo sdílí na sociálních sítích a jejich přehled je aktualizován na webu v souhrnné galerii Nouzový stav.

 

Kontakty

 

Divadlo v Dlouhé

https://www.divadlovdlouhe.cz/

Dlouhá 727/39, Praha 1


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024