Na úvodní stránku





Pick n Mix ve Studiu Bubec připomene rezidenční umělce, zahájí výstavu a oslaví úspěšnou sbírkovou kampaň

TAMeK

2016-09-08

Kultura

Přečteno: 1623

Komentářů: 0


Zveme vás na první zářijovou událost v uměleckém studiu Bubec v pražských Řeporyjích, která se uskuteční v sobotu 17. září.


V jediný den proběhne v prostoru sochaře Čestmíra Sušky několik uměleckých, osvětových i kulturních programů. Akce bude zároveň také oslavou úspěšné sbírkové kampaně na crowdfundingovém portálu HitHit

"Díky finanční sbírce bude moci Zahrada Bubec rozkvést do ještě větších rozměrů. Finanční prostředky využijeme zejména na vybudování rozvodů elektřiny a vody, sociální zařízení, vybudování komunitní kuchyňky a ateliéru pro děti, který bude obložený vysoce kvalitním modřínovým dřevem. Některé herní prvky na zahradu vzniknou na sochařském workshopu s Ladislavem Plíhalem," říká Simona Martínková ze studia Bubec.

Tzv. "Pick´n´Mix" se uskuteční v sobotu 17. září od 14 hodin, kdy začne workshop Sbírej, nevyhazuj a tvoř, který byl součástí kampaně na sbírkovém portále. Program bude pokračovat komentovanou prohlídkou studia Bubec se sochařem Čestmírem Suškou, opékáním špekáčku řezníka Svobody, projížďkou v dřevěném autě s Martinem Pertlem, pitím albánské kávy Arjany Shameti ve skulptuře Čestmíra Sušky Kavárna a v neposlední řade zhotovení portrétu fixou od Tomáše Bambuška v jeho ateliéru na Zahradě Bubec. Večer zakončí po západu slunce setkání s Janem Hřebejkem a promítání jeho filmu Kawasakiho růže v letním kině.

V galerii Bubec se od 19 hodin uskuteční vernisáž výstavy Michala Novotného neboli MICLA s názvem Melounový stroj. Výstava zde potrvá do konce října.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024