Na úvodní stránku





dTest

Email:


Květiny, které potěší i zklamou

Den matek mnohé z nás patrně přiměl ke koupi květiny. Jejich kvalita ale není často vysoká, zákazníci si stěžují, že květiny nevoní a rychle zvadnou. Jak správně vybírat a co dělat, pokud s koupí nejsme spokojeni? Časopis dTest přináší užitečné rady.

dTest

29.05.2012

Užitečné informace

Přečteno: 1930

Komentářů: 0


Kupovat auto se slevou se nevyplatí

Prodejci nových aut slibují velké slevy v případě koupě vozu na úvěr. Časopis dTest spočítal, na kolik taková sleva zákazníka přijde a za jakých podmínek, a varuje: V podmínkách prodejců je mnoho nezákonností, a koupě na úvěr se zpravidla nevyplatí.

dTest

22.05.2012

Užitečné informace

Přečteno: 1844

Komentářů: 0


E-shopy se nechovají ke spotřebitelům fér

Právníci časopisu dTest se v rámci rychlého průzkumu správnosti nabídky a obchodních podmínek e-shopů soustředili na správné uvádění cen, uzavírání kupní smlouvy a jednostranné změny cen. Jen dva z dvaceti pěti obchodů byly hodnoceny bez výhrad.

dTest

16.05.2012

Užitečné informace

Přečteno: 1878

Komentářů: 0


Irské úřady zjednají nápravu v kauze Apple

Časopis dTest nedávno poukázal na krácení práv spotřebitelů společností Apple. Česká obchodní inspekce na základě upozornění právníků dTestu shledala důvodným podezření o porušení evropských směrnic a žádá nápravu v Irsku.

dTest

09.05.2012

Užitečné informace

Přečteno: 1897

Komentářů: 0


Zapomeňte na watty, jsou tu lumeny

Opakované rozsvěcení úsporných zářivek spotřebovává více elektrické energie než stálé svícení. Koupě úsporek se nevyplatí, protože při jejich výrobě se spotřebuje více energie, než jakou ušetří. I na tyto mýty se soustředil aktuální test úsporných žárovek a zářivek.

dTest

02.05.2012

Užitečné informace

Přečteno: 1952

Komentářů: 0



Neplaťte neoprávněné poplatky

Prodejci, kteří svým zákazníkům účtují poplatek za zamítnutou reklamaci, porušují podle časopisu dTest právní předpisy. Právníci časopisu kupujícím vzkazují: Neplaťte, poplatek je neoprávněný.

dTest

25.04.2012

Užitečné informace

Přečteno: 1839

Komentářů: 0


Zákon posiluje práva spotřebitelů ve sporech s poskytovateli úvěrů

Rozhodčí doložka napomáhá efektivnímu a rychlému řešení sporu, především u obchodních a mezinárodních smluv. Současně je také často zneužívána, a to zejména poskytovateli spotřebitelských půjček a úvěrů, kteří se díky ní mohou vyhnout soudnímu dohledu. Od prvního dubna dochází k zásadním změnám v zákoně o rozhodčím řízení, včetně úpravy rozhodčích doložek. dTest analyzoval dopad novely na spotřebitele.

dTest

13.04.2012

Užitečné informace

Přečteno: 1849

Komentářů: 0


Apple krátí práva českých spotřebitelů

Zákazníci společnosti Apple Sales International, dceřiné společnosti Apple Inc., provozující online obchod Apple Store se při koupi iProduktů ve smluvních podmínkách dočtou, že právní vztahy jimi upravené se řídí českým právním řádem. Podle analýzy časopisu dTest přesto v obchodních podmínkách Apple dochází ke značnému krácení zákonných práv spotřebitelů. dTest se nyní připojil k výzvě zahraničních spotřebitelských organizací k zastavení porušování práv spotřebitelů společností Apple.

dTest

05.04.2012

Užitečné informace

Přečteno: 2009

Komentářů: 0


Kvalitní smetana, i když s éčky

Časopis dTest ve svém aktuálním testu prověřil kvalitu smetany ke šlehání, dostupné v českých obchodech. I když je výrobci nijak nešidili, přesto byly zjištěny poměrně významné rozdíly v kvalitě, chuti i šlehatelnosti jednotlivých výrobků.

dTest

03.04.2012

Užitečné informace

Přečteno: 1862

Komentářů: 0


15. březen je Světovým dnem práv spotřebitelů, stále je co zlepšovat.

Když americký prezident J. F. Kennedy 15. března 1962 vyhlásil základní spotřebitelská práva, určil tím nový směr v pohledu na zákazníka, jako slabší smluvní stranu vyžadující zvýšenou péči a ochranu. Na počest této události byl v roce 1983 pak 15. březen vyhlášen dnem spotřebitelů. I přes nemalé pokroky je však i přesně po 50 letech od vyhlášení prvních čtyř základních práv zákazníků stále co zlepšovat.

dTest

29.03.2012

Zajímavosti

Přečteno: 1928

Komentářů: 0



Slim pračky ušetří místo, ale hůře vyperou

Časopis dTest provedl test dvanácti slim praček s předním plněním a na základě výsledků konstatuje: svými výkony se mělké pračky nemohou rovnat hlubokým. Zklamal i test účinnosti parního praní určeného pro silně znečištěné prádlo.

dTest

20.03.2012

Užitečné informace

Přečteno: 2616

Komentářů: 0


Předváděcí akce stále lákají klienty; ti se neváhají i porvat

Příslib lákavých dárků, namísto kterých obdržíte drobnosti v hodnotě několika korun či nic. Mnohahodinový nátlak ke koupi předražených produktů, jež následně nelze vrátit. Program, který by leckdo dobrovolně absolvovat nechtěl. Někteří organizátoři předváděcích akcí si přesto neváhají říci i o vstupné.

dTest

16.03.2012

Užitečné informace

Přečteno: 1917

Komentářů: 0


Nákup alkoholu na internetu? Ani pro děti žádný problém.

V médiích pravidelně vídáme zprávy o nalévání alkoholu mladistvým v barech a restauracích. Nezletilí však mají k alkoholu daleko snadnější a prakticky nekontrolovanou cestu, a to prostřednictvím internetu. Jak dokazuje průzkum časopisu dTest, naprostá většina e-shopů nabízejících alkoholické nápoje nijak nekontroluje, kdo je jejich kupující.

dTest

09.03.2012

Užitečné informace

Přečteno: 1914

Komentářů: 0


Vařte v páře

Rychle uvařené a zdravé jídlo je novodobý trend, který může mnohým připadat jako nedostižný cíl. Test časopisu dTest potvrdil, že s parními hrnci a troubami toho dosáhnout lze. Parní hrnce přitom překvapivě dobře zastanou tutéž práci jako mnohonásobně dražší parní trouby.

dTest

08.03.2012

Užitečné informace

Přečteno: 1912

Komentářů: 0


Crashtesty přinesly zklamání pro Jeep Compass, Honda Civic přesvědčila

První výsledky crashtestů pro rok 2012 ukazují, že někteří výrobci stále nevěnují bezpečnosti dostatečnou pozornost. Testy, na nichž se dTest podílí prostřednictvím evropské organizace EuroNCAP, kladou od letoška větší důraz na ochranu chodců.

dTest

06.03.2012

Užitečné informace

Přečteno: 1919

Komentářů: 0


<<< Předchozí | [1] | [2] | [3] | [4] | Následující >>>


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je pátek
29.03.2024